Κόλλησε ρούχο στο σίδερο; Πως μπορείτε να καθαρίσετε την πλάκα χωρίς να την καταστρέψετε

Αν κόλλησε ρούχο στο σίδερο, υπάρχουν τρόποι να το καθαρίσετε.


Ένα από τα πιο συχνά…ατυχήματα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του σιδερώματος, είναι να κολλήσει σε κάποιο ευαίσθητο ή συνθετικό ρούχο.

Αυτό δεν καταστρέφει απλά το ρούχο αλλά, υπολείμματα μένουν στην πλάκα και είτε αφήνουν λεκέ στα ρούχα που σιδερώνετε στη συνέχεια, είτε το σίδερο δεν σιδερώνει καλά.

Τι μπορείτε να κάνετε

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Για να μην καταστρέψετε την αντικολλητική επίστρωση της πλάκας του σίδερου, αποφύγετε τα χημικά απορρυπαντικά. Ρίξτε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να εμφανιστεί αφρός. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να τρίψετε με τον αφρό τα καμένα υπολείμματα. Είναι σημαντικό το σίδερο να είναι ελαφρώς ζεστό και φυσικά όχι στην πρίζα.

Λευκό ξίδι

Αν δεν καθαρίσει το σίδερο με το απορρυπαντικό πιάτων, δοκιμάστε τότε το αποσταγμένο λευκό ξίδι. Μουλιάστε τα καμένα υπολείμματα με ένα πανί που έχετε ρίξει ξίδι ( περίπου 15- 30 λεπτά) και στη συνέχεια τρίψτε μέχρι η πλάκα να καθαρίσει. Σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα και προσοχή να μην περάσουν βρομιές στις τρύπες της πλάκας.


Μαγειρική σόδα

Μια πάστα από μαγειρική σόδα και ξίδι ή λεμόνι, μπορεί επίσης να καθαρίσει το σίδερο που έχει επάνω στην πλάκα καμένο ρούχο. Απλώστε την πάστα προσεκτικά, αφήστε την να δράσει και τρίψτε στη συνέχεια με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι ακόμα μια επιλογή που έχετε για το σίδερό σας, αν και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται και την επίστρωση της πλάκας. Απλώστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στα καμένα υπολείμματα και στη συνέχεια με πανί ή οδοντόβουρτσα τρίψτε την πλάκα και καθαρίστε την ξανά με καθαρό πανί.

Με πληροφορίες από mothersblog. gr – bhg.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί