Το ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας γιατί τροφοδοτεί τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέρας, το ξέρετε. Γνωρίζετε όμως ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για καλή υγεία και ευεξία;
Ο καθένας έχεις τις δικές του προτιμήσεις. Πολλοί celebrities ξεκινούν τη μέρα τους με ένα smoothie, οι influencers επιλέγουν avocado toast, ενώ οι περισσότεροι από εμάς ένα τοστάκι. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Σύμφωνα με τον Walter Willett, καθηγητή του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής του τμήματος Διατροφολογίας το ιδανικό πρωινό είναι ένα γιαούρτι με και ξηρούς καρπούς.
Όπως δήλωσε, δεν είναι λάτρης του χυμού πορτοκαλιού, ούτε των τυποποιημένων δημητριακών, ενώ δεν τρώει ποτέ γλυκά σνακ, όπως κρουασάν και ντόνατς, καθώς η κατανάλωσή τους δεν ωφελεί σε τίποτα τον οργανισμό. Το αγαπημένο του πρωινό αντίθετα γεμίζει τον οργανισμό με πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Επιπρόσθετα, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, ρυθμίζεται ο μεταβολισμός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν θέλουμε να έχουμε καλύτερη υγεία, θα πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και οσπρίων και να μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ζάχαρης. Σημαντική θεωρεί επίσης την προσθήκη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη, στη διατροφή μας, καθώς μας δίνουν ενέργεια, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας.
(olivemagazine. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









