και ενόψει της σημερινής γνωμοδότησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή του, μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
Ο κ. Μανωλόπουλος εκτίμησε ότι το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ήταν ξεκάθαρο οπότε οι χώρες που δεν είχαν θέσει όρια στην χορήγηση του εμβολίου αρχίζουν να βάζουν και όσες είχαν, προσθέτουν.
«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο», τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε ότι καθώς ο ΕΜΑ ανέφερε μόνο ότι τα περιστατικά αυτά είναι πολύ σπάνια και κυρίως σε γυναίκες, κάτω των 60, οι χώρες θέτουν αυτό το ηλικιακό όριο γιατί δεν έχουν και κάποιο άλλο στοιχείο στη διάθεσή τους.
Ειδικά για την Ελλάδα, η απόφαση αυτή δεν θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, εξήγησε ο κ. Μανωλόπουλος. Τόνισε ότι με εμβολιασμό των κάτω των 60 σκεύασμα άλλης εταιρίας μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου.
Για τη χρήση διαφορετικών εμβολίων στην πρώτη και στη δεύτερη δόση, ο καθηγητής τόνισε ότι η προσέγγιση αυτή έχει γίνει στη Γερμανία και τη Βρετανία, ελπίζεται και διαφαίνεται ότι θα είναι αποτελεσματική αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηριχθεί με ασφάλεια αυτή η προσέγγιση.
(Από skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid
- Παρέμβαση Έλον Μασκ για τον ήλιο και την παραγωγή ενέργειας
- Τζίμι Λάι: “Ο γηραιότερος πολιτικός κρατούμενος του Χονγκ Κονγκ”
- Γ. Αυτιάς: Ζητά άμεση χρηματοδότηση και για τις 13 Περιφέρειες με επιστολή του προς τον επίτροπο Οικονομικών
- “Άντε να εξηγήσεις γιατί άργησες”: Το viral βίντεο στην Ερμού
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας – Νέες κινητοποιήσεις αύριο
- Δήμος Βύρωνα: Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων
- Κοντογεώργης: «Tα μπλόκα της διαμαρτυρίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μετατραπούν σε μπλόκα ταλαιπωρίας»









