Καρκίνος Προστάτη: Από τι πρέπει να απαλλαγείτε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος και η μεγαλύτερη περίμετρος μέσης αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη προχωρημένου σταδίου, επισημαίνουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη Νέο τεστ ούρων κάνει πιο εύστοχη διάγνωση του καρκίνου προστάτηΜια νέα επιστημονική έρευνα προσφέρει το καλύτερο κίνητρο στους υπέρβαρους άνδρες για να αδυνατίσουν: Η απώλεια βάρους μειώνει […]

Ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος και η μεγαλύτερη περίμετρος μέσης αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη προχωρημένου σταδίου, επισημαίνουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

Νέο τεστ ούρων κάνει πιο εύστοχη διάγνωση του καρκίνου προστάτη
Μια νέα επιστημονική έρευνα προσφέρει το καλύτερο κίνητρο στους υπέρβαρους άνδρες για να αδυνατίσουν: Η απώλεια βάρους μειώνει τον κίνδυνο που διατρέχουν να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη προχωρημένου σταδίου.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Annals of Oncology, ανέλυσαν δεδομένα 15 μελετών, οι οποίες περιελάμβαναν σχεδόν 831.000 άνδρες, εκ των οποίων περίπου 52.000 είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του προστάτη.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος άνω του φυσιολογικού ορίου (φυσιολογικές είναι οι τιμές 21-25) κατά τη διάρκεια και προς το τέλος της μέσης ηλικίας σχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι ο κίνδυνος για προχωρημένο καρκίνο του προστάτη μπορεί να μειωθεί μέσω της διατήρησης ενός υγιούς βάρους, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο», αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου Columbia, Δρ. Jeanine Genkinger.

«Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και η άσκηση αποτελούν παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους», προσθέτει η ειδικός.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, επίσης, ότι η μεγαλύτερη περίμετρος μέσης σχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη προχωρημένου σταδίου και θάνατο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τον υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, η συγκεκριμένη, όμως, είναι η πρώτη που συνδέει τη μεγαλύτερη περίμετρο μέσης με αυξημένο κίνδυνο για τη νόσο, σημειώνουν σχετικά οι συγγραφείς.

ygeiamou / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί