Καναδάς: Βόλτα στο πάρκο με… συνταγή γιατρού!

Ξεκίνησε ένα πρόγραμμα όπου οι γιατροί δεν χορηγούν φάρμακα, αλλά δωρεάν εισόδους σε αξιοθέατα μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Ένα νέο πρόγραμμα στον Καναδά δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφήσουν, αντί για φάρμακα, δωρεάν εισιτήρια εισόδου σε εθνικά πάρκα.

Έτσι, κάποιοι ειδικοί χορηγούν πλέον συνταγές που γράφουν «δύο ώρες την ημέρα, τουλάχιστον είκοσι λεπτά τη φορά» και οι οποίες δεν αναφέρονται σε χάπια ή άλλες ιατρικές θεραπείες, αλλά σε περιπάτους μέσα σε προορισμούς μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα υγείας του Καναδά αφενός προσφέρει στους ασθενείς οφέλη όπως υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D από την έκθεση στον ήλιο και έλεγχος του βάρους μέσα από υπαίθριες σωματικές δραστηριότητες, αφετέρου ενισχύει οικονομικά τα φυσικά αξιοθέατα της χώρας.

Για την ώρα, το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο: Εφαρμόζεται σε τέσσερις επαρχίες του Καναδά και οι γιατροί που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν μέχρι 100 δωρεάν εισιτήρια το χρόνο.

Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει είναι το γεγονός πως δεν έχουν όλοι οι ασθενείς την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τα εθνικά πάρκα τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

(με πληροφορίες από marieclaire. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί