Μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Ιταλοί και βρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορονοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.
Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.
«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.
«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορονοϊό και τον ιό της Covid-19, δεν είματε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».
«Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.
amna/ photo unspalsh
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν καλεί τις γειτονικές του χώρες να εκδιώξουν τις αμερικανικές δυνάμεις
- Όταν ο νόμος συναντά την φαντασία: Δείτε πώς μεταφέρουν τους σκύλους τους στο μετρό της Νέας Υόρκης (ΒΙΝΤΕΟ)
- Η Τεχεράνη απορρίπτει τις φήμες για την υγεία του νέου αγιατολάχ
- Ρεσάλτο των σουηδικών αρχών σε πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο, vid
- Περίμεναν την άφιξη υπουργού…αλλά! ΒΙΝΤΕΟ
- Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως το Ιράν
- Ιράν και Τραμπ απορρίπτουν τις συνομιλίες: Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι τιμές ανεβαίνουν
- Oι αστέρες της Ατλέτικο Μαδρίτης ντύθηκαν Peaky Blinders – Το γήπεδο μεταφέρθηκε στο…1930! vid
- Το Ιράν ανακοινώνει νέες εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων









