Ιπποκράτειο για την έγκυο που έχασε το παιδί της: «Την στείλαμε σε ειδικό χώρο για covid, δεν χρειαζόταν εισαγωγή»!!!

Το περιστατικό έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Τη δική του εκδοχή για την σοκαριστική καταγγελία της 30χρονης μητέρας πως ενώ αιμορραγούσε, την έδιωξαν γιατί τελείωνε η εφημερία, παρουσιάζει το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η ετοιμόγεννη γυναίκα έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με αιμορραγία αλλά εκεί της είπαν να πάει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η εφημερία του οποίου ξεκινούσε μισή ώρα μετά!!!

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει στην απάντησή του στην καταγγελία της μητέρας ότι η έγκυος εξετάστηκε από μαία και τον γιατρό της εφημερίας, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επέβαλαν την άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους.

Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες.

Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της.

Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία».

(ΦΩΤΟ:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί