Προσαρμογή στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και αύξηση της αποζημίωσης των δέκα ευρώ που ισχύει για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς.
Ύστερα από διάλογο με πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΙΣΠ Νικόλαος Πλατανησιώτης πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει προς τον υπουργό Υγείας «ένα εντεινόμενο και συνεχώς πιο επιτακτικό αίτημα του ιατρικού κόσμου».
Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη, «οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και την ενέργεια που ξεπερνούν το 20% την τελευταία τριετία, την ολοένα μειούμενη αγοραστική δύναμη των πολιτών και τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους γιατρούς, οι οποίοι εξακολουθούν να αποζημιώνονται με τιμές ”μνημονίων”».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αυξηθεί η αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης με βασικό κριτήριο τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που αιτούμαστε να αυξηθεί η αποζημίωση των ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Στο πρόσφατο παρελθόν το έχουμε ξαναδιατυπώσει, αλλά πλέον, με δεδομένη την συνεχιζόμενη αύξηση στο κόστος ζωής και τις διαμορφούμενες οικονομικές συνθήκες, πρέπει να εξετασθεί σοβαρά και να δοθούν αυξήσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΠ.
Και επισημαίνει ότι «πρέπει να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη, σε έναν επιστημονικό επαγγελματικό κλάδο που στέκεται στο πλευρό του πολίτη σε κάθε στιγμή, σέβεται την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας εκπληρώνοντας με ζήλο και αυταπάρνηση τον όρκο του προς τον Ιπποκράτη»
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Ξεπλένει” την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς πολιτικής σκηνής»
- Ποιά συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας ψηφίσθηκε από τη Βουλή;
- Κυβέρνηση: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα για την πρόσβαση στα social media
- Ξεκίνησαν οι νέες τριμερείς διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – ΗΠΑ στη Γενεύη
- Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών Ιράν-ΗΠΑ στη Γενεύη
- Ο λόγος που δεν πρέπει να έχετε τα καλλυντικά σας στο μπάνιο
- Καλαμαριά: Μέχρι τις 4/3 σε ισχύ οι αλλαγές στα δρομολόγια τεσσάρων λεωφορειακών γραμμών, λόγω έργων
- Οι BTS σχεδιάζουν να δημιουργούν μουσική μαζί και να «χορεύουν στα 60 τους»
- Στη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες κοινωνικές κατοικίες η Δόμνα Μιχαηλίδου
- Αξιολάτρευτος σκυλάκος βοηθά τους ιδιοκτήτες του στη μεταφορά ξύλων (Vid)
Κύρια Θέματα









