Η λύση για τα ξεθωριασμένα ρούχα βρίσκεται σε κάθε κουζίνα!

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν πλένετε τα ρούχα, με τον καιρό τα χρωματιστά αλλά και τα μαύρα, όπως είναι φυσικό ξεθωριάζουν.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Για παράδειγμα, μπορεί να τα πλένετε σε θερμοκρασία που δεν κατάλληλη για τα ρούχα σας ή να μην τα πλένετε από την ανάποδη πλευρά. Επίσης, ίσως χρησιμοποιείτε περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού με αποτέλεσμα να μην ξεπλένονται καλά τα ρούχα και έτσι να φαίνονται θαμπά.

Το μυστικό με τα φύλλα δάφνης και τη μαγειρική σόδα


Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να ανανεώσετε το χρώμα στα ξεθωριασμένα σας ρούχα. Θα χρειαστείτε φύλλα δάφνης και μαγειρική σόδα. Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι απλή και δεν χρειάζεται κάποια προεργασία.

Υλικά

Φύλλα δάφνης ( 10-20)
Μαγειρική σόδα ( μία κούπα, ίσως και παραπάνω ανάλογα το μέγεθος του ρούχου)
Νερό


Οδηγίες

Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης και τη μαγειρική σόδα. Μετά από 20 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αδειάστε το σε ένα κουβά. Αφήστε λίγο το νερό να κρυώσει και στη συνέχεια βυθίστε το ξεθωριασμένο ρούχο για τουλάχιστον 24 ώρες. Μπορείτε να το πλύνετε και να το ξεπλύνετε όπως κάνετε συνήθως.


Επαναφορά φωτεινότητας με αλάτι
Αν δεν έχετε φύλλα δάφνης μπορείτε να δοκιμάσετε να τονώσετε το χρώμα των ξεθωριασμένων ρούχων, με αλάτι.

Τοποθετήστε τα ξεθωριασμένα ρούχα στο πλυντήριο ρούχων. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι (150 g) αλάτι στον κύκλο πλύσης μαζί με το απορρυπαντικό. Εκτός από την αποκατάσταση των χρωμάτων, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή του ξεθωριάσματος των νέων ρούχων.

Χρησιμοποιείστε κανονικό επιτραπέζιο αλάτι και αποφύγετε το χοντρό θαλασσινό καθώς μπορεί να μη διαλυθεί στο πλυντήριο.

Το αλάτι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό καθαριστικό λεκέδων.

Με πληροφορίες από mothersblog. gr / sharingideas.me / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί