μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος είχε ανειλημμένη υποχρέωση.
«Δεν έφτασε ακόμα ο χρόνος που η ζωή μας θα επανέλθει στο πριν. Επιστρέφουμε σταδιακά σε μερική κανονικότητα και δεν ξεχνάνε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Χατζηγεωργίου.
Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τη χρήση μάσκας από την αυριανή ημέρα, τονίζοντας ότι «παρότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Επιτροπή συστήνει να γίνεται χρήση της μάσκας σε κάθε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».
Νωρίτερα είχε τονίσει ότι τώρα που αίρονται οι περιορισμοί θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη μάσκα. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε» τόνισε και έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν συστήνονται στους πολίτες, οι μάσκες με βαλβίδες εκπνοής (ffp2/ ffp3) που προορίζονται για γιατρούς.
Επίσης, επανέλαβε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η μάσκα, είτε είναι αυτοσχέδια είτε έχει αγοραστεί από το φαρμακείο, και εξήγησε πως η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να είναι από αύριο ένα συμπληρωματικό μέτρο στα μέτρα που ήδη γνωρίζουμε και είναι σημαντικά για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Αυτά είναι η απόσταση πάνω από 1,5 μέτρο, η υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα και οι μάσκες για την κάλυψη μύτης και στόματος» κατέληξε .
Εβδομήντα οκτώ ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Ένας νέος θάνατος
Ο Δημήτρη Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε σήμερα 6 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 2.626, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 595 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 1.303 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 37 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φθάνει πλέον τους 144, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη, εκ των οποίων οι 38 ήταν γυναίκες.
Εβδομήντα οκτώ άνθρωποι έχουν βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία.
(ΦΩΤΟ:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς της έκλεψε την τσάντα μέσα από το εστιατόριο…σε δευτερόλεπτα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ποδόσφαιρο: Το παγκόσμιο «αντίο» στον πατέρα του προπονητή του ΠΑΟΚ, Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιταλία: Οι εργαζόμενοι μπορούν να παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών λόγω… κατοικίδιων
- Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που επιχείρησε να τους παρασύρει με το ΙΧ του
- Πανηγύρισαν στην Τεχεράνη την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Θα βοηθήσω να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο Στενό του Χορμούζ
- Πήρε το μετρό και δείτε τι κουβάλησε! Άφωνοι οι επιβάτες, vid
- Σαν σήμερα 8 Απριλίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις νέες εξελίξεις
- Νεκρή 80χρονη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης









