Η καλή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ευεξίας του οργανισμού και, μάλιστα, μια συγκεκριμένη τροφή συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του εγκεφάλου μας, σύμφωνα με σχετική μελέτη.
Ψάρι, η σούπερ τροφή για τον εγκέφαλο – Τι έδειξε η έρευνα
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες και τις μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου 1.623 ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιαγγειακής νόσου ή άνοιας.
Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν τα δεδομένα από τους συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με τη συχνότητα κατανάλωσης ψαριών, δηλαδή από μια φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο και, στη συνέχεια, συνέκριναν τα στοιχεία με τον αριθμό σημαδιών εμφάνισης καρδιακής νόσου.
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο συχνά οι άνθρωποι έτρωγαν ψάρια, τόσο λιγότερα σημάδια παρουσιάζονταν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου και, μάλιστα, αυτή η σχέση ήταν ιδιαίτερα έντονη σε άτομα από 65 έως 69 ετών.
Χαρακτηριστικά, οι ερευνητές σημείωσαν: «Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία κατηγορίας ΙΙ και καταδεικνύει ότι, σε άτομα χωρίς εγκεφαλικό ή άνοια, η μεγαλύτερη πρόσληψη ψαριών σχετίζεται με χαμηλότερη υποκλινική εγκεφαλοαγγειακή νόσο στη μαγνητική τομογραφία». Έτσι, λοιπόν, φαίνεται η ευεργετική επίδραση των ψαριών, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των εγκεφαλικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.
(sputniknews. gr / photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









