βάσει μιας μελέτης που βασίστηκε στις συνεχιζόμενες αξιολογήσεις σχετικά με τους σπάνιους θρόμβους στο αίμα, με στόχο να βοηθήσει τις χώρες να καθορίσουν τη χρήση του εμβολίου.
Η ανανεωμένη στήριξη διατυπώνεται αφότου χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως περιόρισαν τη χρήση του εμβολίου, γνωστού ως Vaxzevria.
Η ενδιάμεση ανάλυση από μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) καθόρισε πως σοβαρές παρενέργειες σπάνιων θρόμβων στο αίμα είναι πιθανόν να συμβούν σε 1 στους 100.000 εμβολιασμένους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση.
Αξιωματούχοι του ΕΜΑ επισήμαναν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα, ότι η επικαιροποίηση στόχευε στο βάλει σε ένα πλαίσιο τα δεδομένα που έχει συλλέξει και αναλύσει με στόχο να βοηθήσει τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατανοήσουν πώς να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο βασιζόμενα στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους.
Τα πλεονεκτήματα του να κάνει κανείς το εμβόλιο αυξάνονται με την ηλικία και με οποιαδήποτε αύξηση στα ποσοστά μολύνσεων, όμως τα οφέλη είναι προς το παρόν προφανή σε όλα τα σενάρια και τις ηλικίες, υπογραμμίζουν οι αξιωματούχοι.
Λένε ότι η σύσταση μπορεί να υπόκειται σε αλλαγές, διότι περισσότερα δεδομένα συγκεντρώνονται και, για παράδειγμα, δεν είχαν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ συμπεριλάβει το φύλλο των παραληπτών του εμβολίου στα δεδομένα τους.
Όμως, ο Πίτερ Άρλετ, επικεφαλής της ομάδας του ΕΜΑ αναλύσεων δεδομένων και μεθόδων δήλωσε: «Το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου του εμβολίου της AstraZeneca είναι θετικό. Προλαμβάνει το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης και σώζει ζωές».
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









