ενώ αιτιολογώντας αναφέρθηκε στον αναγκαστικό συγχρωτισμός.
Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ, ενώ είπε ειδικά για το «Αλεξάνδρα» ότι, υπάρχει πλήρης κάλυψη των κλινών.
Ερωτηθείς στον ΑNT1 για το αν θα υπάρξει παράταση στο lockdown, είπε πως πρέπει «να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή. Σίγουρα έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας ώσπου να βελτιωθεί ο καιρός και να πετύχουμε όσο μεγαλύτερο αριθμό μπορούμε σε εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων».
Ειδικά για τα εμβόλια είπε πως «αναμένουμε την αύξηση του αριθμού των εμβολίων, θα πάρει έγκριση και αυτό της Johnson τις επόμενες μέρες, ενώ θα αυξηθεί και η παραγωγή».
Σχετικά με το αν θα κάνουμε φέτος Πάσχα, απάντησε πως «θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του εμβολιασμού και το πόσο καλύτερος θα είναι ο καιρός».
«Τα μέτρα θα δράσουν ως ‘γέφυρα’, μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί», συμπλήρωσε.
Για το θέμα της διπλής μάσκας, είπε ότι, «δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή είναι η λύση, το μέτρο βγήκε λόγω των πολλών μεταλλάξεων. Είναι ημίμετρα μέχρι να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».
Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως «προτεραιότητα στο άνοιγμα είναι τα σχολεία, γιατί δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικά στη διάδοση κι επίσης η ψυχολογία των παιδιών και των οικογενειών τους».
(iefimerida – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου – 131 έργα με προϋπολογισμό άνω των 69 εκατ. ευρώ
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα
- Σπανούλης: «Καλησπέρα στον κανέναν!» – Ήταν μόνος στη συνένευξη τύπου, vid
- Παρέμβαση Υπουργείου για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο
- Το ερώτημα που έχει «γεννηθεί» παγκοσμίως και πρέπει όλοι να γνωρίζουν
- Οι Ουκρανοί λένε πως χτύπησαν ρωσικούς στόχους στην Κασπία
- Νέος Κόσμος: Συνελήφθη 41χρονος με ένταλμα από την Τουρκία για εμπόριο ναρκωτικών και ληστεία
- «e-Pyrasfaleia»: Ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας σε εφαρμογή του Πυροσβεστικού Σώματος
- Όρμπαν: «Η Ε.Ε. χορήγησε πολεμικό δάνειο – Για να πάρει πίσω τα λεφτά θα πρέπει να ηττηθεί η Ρωσία»
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατεταμένη επιζωοτία, αυστηρά μέτρα και τι ισχύει για τον εμβολιασμό









