Υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία; Αυτό απάντησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Τη διαβεβαίωση ότι η χρήση μάσκας δεν θα γίνει υποχρεωτική στα σχολεία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, κορωνοϊού και ιώσεων, εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση Creta, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο ίδιος, διευκρίνισε πως η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για μαθητές που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως η εποχή που τα σχολεία έκλειναν λόγω κορωνοϊού έχει παρέλθη και δεν θα εφαρμοστεί πλέον κάτι τέτοιο.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό τόσο κατά του κορωνοϊού όσο και κατά της γρίπης, για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, στα άτομα άνω των 60 και σε εκείνους που έχουν συνοδά νοσήματα.

«Έχουμε εμβόλια και φάρμακα για τον κορωνοϊό και οφείλουν τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλά και το εμβόλιο για την γρίπη. Έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει».


Τόσο ο εμβολιασμός κατά της γρίπης όσο και του κορωνοϊού είναι ετήσιος, με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ να διευκρινίζει μάλιστα, πως όποιος το επιθυμεί μπορεί να εμβολιαστεί ταυτόχρονα και με τα δύο εμβόλια. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, δεύτερης δόσης για το εμβόλιο του κορωνοϊού, για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

«Πλέον δεν μετράμε δόσεις. Μετράμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Όπως δεν μετράμε δόσεις στη γρίπη. Κάθε χρόνο εμβολιαζόμαστε για Covid και για γρίπη. Για τον κορωνοϊό, υπάρχει σκέψη κάποια άτομα να κάνουν και δεύτερη δόση του εμβολίου την περίοδο της άνοιξης».

protothema – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί