• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπακοή! Πάτρα -φοιτητές ιατρικής: “Εμβολιάστε μας πριν μπούμε στις κλινικές”

Υπακοή! Πάτρα -φοιτητές ιατρικής: “Εμβολιάστε μας πριν μπούμε στις κλινικές”

Ανοιχτή Επιστολή, από τους φοιτητές ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με την ασφαλή επιστροφή των 5ετών φοιτητών στις κλινικές ασκήσεις στο χώρο του νοσοκομείου:

Αναφορικά με την απόφαση για την επιστροφή των Έ’ ετών φοιτητών Ιατρικής στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα των κλινικών ασκήσεων, έπειτα απο την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκύπτουν σοβαροί προβληματισμοί μεταξύ των μελών της φοιτητικής κοινότητας. Μετά από περισσότερους από 6 μήνες επιβεβλημένης αποχής των Έ ετών φοιτητών Ιατρικής από τις κλινικές ασκήσεις (διάστημα στο οποίο πραγματοποιούνταν υποτυπώδεις αναπληρώσεις αυτών με εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές διαλέξεις) αποτυγχάναμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς. Οι ανησυχίες, τα αιτήματα και οι δράσεις μας αγνοήθηκαν.

  Τώρα καλούμαστε να επιστρέψουμε στο νοσοκομειακό περιβάλλον για να αναπληρώσουμε μέσα σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα την πλειονότητα των κλινικών μας ασκήσεων μέχρι και τις 30/07/21. Κανείς δεν έχει προνοήσει για τον εμβολιασμό μας και, σύμφωνα με το παρόν σχέδιο, η διασφάλιση της υγείας μας θα πραγματοποιείται με 1 self-test την εβδομάδα και μοριακούς ελέγχους ΜΟΝΟ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

  Θεωρούμε απαράδεκτο να αναγκαζόμαστε να εκτεθούμε σε νοσοκομειακό περιβάλλον που εξυπηρετεί covid περιστατικά όντας ανεμβολίαστοι. Κάτι τέτοιο θα  θέσει αναμφισβήτητα σε κίνδυνο τη δική μας υγεία, την υγεία των οικογενειών μας αλλά και των ασθενών με τους οποίους θα ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά.

–Ζητούμε, λοιπόν, τον ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό των Έ ετών φοιτητών Ιατρικής πριν την είσοδό μας στις κλινικές ασκήσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 17/05/21.

TEMPO24