δήλωσε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στο Der Spiegel προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα είναι έτοιμη να μεταφέρει πλεονάζουσες δόσεις του εμβολίου σε άλλες χώρες.
Ο Γενς Σπαν διευκρίνισε ότι από την στιγμή που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο, θα είναι δυνατός ο εμβολιασμός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού που το επιθυμεί σε διάστημα έξι έως επτά μηνών.
«Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν ένα εμβόλιο να μπορεί να προλάβει νέες μολύνσεις. Αλλά θα είναι επίσης ωφέλιμο να κάνει περισσότερο ήπια την πορεία της νόσου», δήλωσε ο Γενς Σπαν, ο οποίος διαγνώσθηκε αυτήν την εβδομάδα θετικός στον κορονοϊό.
Η εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για την έναρξη του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού πριν από το τέλος τους έτους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την λειτουργία 60 εμβολιαστικών κέντρων για να εξασφαλίσει τις σωστές συνθήκες αποθήκευσης των εμβολίων και για τον σκοπό αυτόν βρίσκεται συνεργασία με τις αρχές των ομόσπονδων κρατών.
Ο Γενς Σπαν δήλωσε στο Der Spiegel ότι η Γερμανία έχει εξασφαλίσει πολύ περισσότερες δόσεις εμβολίου από αυτές που θα χρειασθεί και ότι θα μπορούσε να πουλήσει ή να δωρίσει το πλεόνασμα σε φτωχότερες χώρες.
Το υπουργείο Υγείας θα καθορίσει μαζί με τους ειδικούς ποιες ομάδες του πληθυσμού θα εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα, αλλά το βέβαιο είναι ότι πρώτοι έρχονται γιατροί , νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















