• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξέφυγαν οι ειδικοί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! «Να πάνε σπίτι τους. Κανένα περιθώριο για ατομικές ελευθερίες» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ξέφυγαν οι ειδικοί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! «Να πάνε σπίτι τους. Κανένα περιθώριο για ατομικές ελευθερίες» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση συζητάει το θέμα της υποχρεωτικότητας.

«Αν υπάρχουν γιατροί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να πάνε σπίτι τους. Δεν μπορούν να παράγουν κλινικό έργο βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών επειδή λένε ότι το σώμα τους μπορούν να το κάνουν ότι θέλουν.

Στα θέματα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ατομικής επιλογής και ελευθερίας. Η δημόσια υγεία είναι αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε με κάθε αυστηρή συμμόρφωση».

Τα παραπάνω απίστευτα δήλωσε σε έντονο ύφος ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας.

Σε άλλο σημείο στάθηκε υπέρ των προνομίων για τους εμβολιασμένους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που όλες οι ηλικιακές ομάδες των ενηλίκων θα έχουν την επιλογή του εμβολιασμού:

«Αν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, μαζί με την παθητική ανοσία όσων έχουν μολυνθεί, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο του 80% της συλλογικής ανοσίας. Δυστυχώς στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι έχουμε επάρκεια εμβολίων και υποδειγματικό σύστημα εμβολιασμού, εξακολουθούμε να καταγράφουμε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων σε κάθε ηλικιακή ομάδα, σε σύγκριση με τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Και τα ποσοστά αυτά δεν υπερβαίνουν, σε καμία ηλικιακή ομάδα, το 70%».

Ο ίδιος, όπως και πολλοί άλοι συνάδελφοί του, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει το φταίξιμο στους…συνωμοσιολόγους:

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι δύσκολο εγχείρημα το να πείσουμε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες ή άρνηση διότι στη χώρα μας υπάρχει δυστυχώς πάρα πολύ διαδεδομένη η κουλτούρα της συνωμοσιολογίας και των σκοτεινών δυνάμεων. Έχουμε, όμως και επιστήμονες, λίγους αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά, που βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης και με το κύρος της ακαδημαϊκής τους ιδιότητας, συμμετέχουν στην αντιεμβολιαστική προπαγάνδα με καθόλου τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

Και συνέχισε:

«Θα πρέπει να λέμε στον κόσμο την αλήθεια, ότι όλα τα φάρμακα και όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες αλλά αν ζυγίσουμε τα οφέλη τους, η διαφορά είναι τεράστια. Οι παρενέργειες στα εμβόλια του κορωνοϊού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντιμετωπίσιμες. Στις περιπτώσεις των θρομβώσεων, μία στις δέκα μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Να γνωρίζουμε ότι η γρήγορη ανάπτυξη των εμβολίων δεν σήμανε έκπτωση στις διαδικασίες ελέγχου τους πριν επιτραπεί η κυκλοφορία τους».

Ακούστε την τοποθέτηση για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται:

(φωτο: eurokinissi)