• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» Κικίλια για τον κορωνοϊό: «Τότε θα έχουμε την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα»

«Βόμβα» Κικίλια για τον κορωνοϊό: «Τότε θα έχουμε την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα»

Η ελληνική πλευρά δεν...«ψωνίζει» από το ρωσικό εμβόλιο.

Πριν το πέρας του 2020 η Ελλάδα θα έχει στην κατοχή της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι από τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το εμβόλιο της Οξφόρδης που ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάεν», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό τόνισε:

«Σε επτά τμηματικές παραδόσεις θα πάρει η Ελλάδα αυτό που της αναλογεί. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο.

Αυτοί που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό είναι οι ευπαθείς ομάδες. Από αυτή τη συμφωνία αναλογούν περίπου 3 εκατομμύρια δόσεις».

Και συνέχισε:

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση.

Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο».

Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης , ο κ.Κικίλιας αποκάλυψε πως η χώρα μας έχει παραγγείλει 4,2 εκατ. δόσεις και ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο είναι οι ευπαθείς ομάδες.

(φωτο:unsplash)