• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» Γώγου: «Ειλημμένη απόφαση να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια αν αυξηθούν τα κρούσματα»

«Βόμβα» Γώγου: «Ειλημμένη απόφαση να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια αν αυξηθούν τα κρούσματα»

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Tην έκδηλη ανησυχία του για την πορεία της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού και στη χώρα μας εξέφρασε ο Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο καθηγητής τόνισε πως υπάρχουν περιοχές της χώρας που επιδημιολογική εικόνα δείχνει να χειροτερεύει και μάλλον αυτή η πορεία θα συνεχιστεί.

Στο επίκεντρο φυσικά βρίσκεται η Αττική, μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλούν περιοχές όπως είναι το κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και η Κηφισιά.

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά κόρον στο άνοιγμα της αγοράς.

Τι θα γίνει με τα σχολεία


Ο κ. Γώγος τόνισε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε πειροχές της χώρας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά το σενάριο το άνοιγμα σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες όχι, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτό μένει να αποφασιστεί.


Παράλληλα ο κ. Γώγος επανέλαβε αυτό που ακούγεται όλο και περισσότερο τις επόμενες ώρες, δηλαδή τη λειτουργία μόνο του click away στα καταστήματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε μια προσωπική σκέψη για…. κυκλοφορία με βάση τον αριρθμό ταυτότητας του καθενός (μονά, ζυγά) για να μην υπάρχουν συνωστισμοί!!!

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)