• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βατόπουλος: «Πολύ πιθανό να χρειαστούμε και 3η δόση του εμβολίου. Από τα τελευταία πράγματα που θα απαλλαγούμε οι μάσκες»

Βατόπουλος: «Πολύ πιθανό να χρειαστούμε και 3η δόση του εμβολίου. Από τα τελευταία πράγματα που θα απαλλαγούμε οι μάσκες»

Η απόφαση για τις μετακινήσεις είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική τόνισε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οριζόντια μέτρα πλέον έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό «μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως αυτή τη στιγμή «έχουμε δύο όπλα, τα εμβόλια και τα self tests», ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.

Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, είπε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.

Ο κ. Βατόπουλος, σχετικά με το πότε μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς μετά τη χορήγηση του εμβολίου, υποστήριξε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Επίσης, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου. Για τους εφήβους επεσήμανε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Ο καθηγητής, παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, καθώς «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».

Τέλος, τόνισε ότι η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.

(sputniknews)