• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βασιλακόπουλος: «Φέτος θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα»

Βασιλακόπουλος: «Φέτος θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα»

Εκτίμηση ότι φέτος «θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα» έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού και τα κρούσματα.

Όπως εξήγησε «με σχεδόν 1500 κρούσματα έχουμε 25 θανάτους. Με τον διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων το Νοέμβριο είχαμε 100 θανάτους. Αναλογικά ανά 100 κρούσματα έχουμε τους μισούς θανάτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι με τον εμβολιασμό καλύφθηκαν οι ηλικιωμένοι οι οποίοι νοσηλεύονται και έχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.


«Έτσι, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός και αυξηθούν και οι δόσεις, θα φτάσουμε στο Πάσχα και θα έχουμε εμβολιασμένο τουλάχιστον με την πρώτη δόση το μεγαλύτερο μέρος του ευπαθούς πληθυσμού» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προέβλεψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια κάμψη των κρουσμάτων, καθώς ο χιονιάς μείωσε τις μετακινήσεις και τις επαφές, άρα και τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «θα δούμε αύξηση των νοσηλευομένων, διότι καθυστερεί της διάγνωσης η βαριά νόσηση, αλλά δεν πρέπει αυτό να μας απογοητεύσει».

(sputniknews – ΦΩΤΟ: Eurokinissi)