Τζανάκης: Το ένα τρίτο των Ελλήνων μολύνθηκε το καλοκαίρι από κορωνοϊό

Στην εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια «ανοσία της κοινότητας» όσον αφορά τη βαριά νόσο από κορωνοϊό, προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Πρόσθεσε ότι το «κύμα» που αναμένεται το επόμενο διάστημα, δε θα φέρει σε δυσκολία το σύστημα υγείας. Προειδοποίησε πως παρότι οι περισσότεροι πολίτες είναι προστατευμένοι έναντι σοβαρής νόσησης, υπάρχουν περί τους 300.000 με 500.000 στη χώρα μας που είναι ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή λόγω προβλημάτων υγείας και τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Τα μαθηματικά μοντέλα του καθηγητή, δείχνουν ότι εντός του καλοκαιριού, μολύνθηκαν με κορωνοϊό περίπου 3 εκατ. πολίτες, «δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδας».

«Από 1η Ιουνίου είχαμε περίπου καταγεγραμμένα 1,1 εκατ. κρούσματα. Σύμφωνα με το μοντέλο μας, αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκατ. μολυνθέντες, δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδος μολύνθηκε μες το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Πρόσθεσε ότι μπορεί η επικαιρότητα να έχει πλέον τοποθετήσει τον κορωνοϊό 5ο και 6ο θέμα στην επικαιρότητα, αλλά η πανδημία είναι εδώ, και χρειάζεται προσοχή ώστε «να περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο».

(skai – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί