• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το ρωσικό Υπ.Άμυνας συμμετέχει στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό

Το ρωσικό Υπ.Άμυνας συμμετέχει στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό

Για τη συμμετοχή του ρωσικού υπουργείο Άμυνας στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Το εξειδικευμένο ινστιτούτο βιολογικής έρευνας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συμμετέχει στην ανάπτυξη ενός πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού είχε σήμερα Τρίτη τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Το 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών των Στρατευμάτων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ερευνών Gamaleya για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία του ρωσικού Υπουργείου Υγείας, αναπτύσσουν ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο κατά της νέας λοίμωξης του κορωνοϊού.

Επί του παρόντος, οι ειδικοί του ινστιτούτου ολοκληρώνουν προ-κλινικές μελέτες για το πειραματικό δείγμα εμβολίου που πρόκειται να ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουλίου, πρόσθεσε ο υπουργός.

Μιλώντας για την κατάσταση στις τάξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο Σόιγκου είπε ότι ο στρατός έχει περάσει από την κορύφωση της επιδημίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο κορωνοϊός δεν είχε μειώσει το αξιόμαχο του ρωσικού στρατού και δεν επηρέασε με άλλο τρόπο την προγραμματισμένη μαχητική εκπαίδευση.

(sputniknews – φωτο:unsplash)