• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”, τιμά τους εθελοντές αιμοδότες

Το νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”, τιμά τους εθελοντές αιμοδότες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Iουνίου)

και με σκοπό να τιμήσει τους ανθρώπους που διαθέτουν λίγο χρόνο από το…χρόνο τους και 400ml αίμα, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” σε συνεργασία με το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργανώνει εκδήλωση με τους συλλόγους αιμοδοτών την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 6.30μ.μ. στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις στις 6.30 μ.μ. και στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων, παρουσίαση θεατρικών και μουσικών σχημάτων, έκθεση έργων από σχολεία και συλλόγους, αναδεικνύοντας μ αυτόν τον τρόπο, την πλούσια δράση των φορέων που ενεργά συμμετέχουν και προσφέρουν έμπρακτα μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία. Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση έχει το “Βήμα του Αιμοδότη” στις 8.00 μμ .Σε μια ελεύθερη συζήτηση, εθελοντές αιμοδότες θα μοιραστούν την εμπειρία τους διαδίδοντας άμεσα το μήνυμα για την πολύτιμη προσφορά της αιμοδοσίας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η διοικήτρια του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, Μαρία Γιόγκατζη, η αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη και η διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, Μαρία Γκανίδου.Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, καθιερώθηκε το 2004 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισελήνο με αφορμή τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900.

photo:pexels