• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θρίλερ με τα εμβόλια AZ στην Κρήτη: Νέα θρόμβωση στον εγκέφαλο για 44χρονη μάνα, ημιπαράλυτη κατέληξε 47χρονη

Θρίλερ με τα εμβόλια AZ στην Κρήτη: Νέα θρόμβωση στον εγκέφαλο για 44χρονη μάνα, ημιπαράλυτη κατέληξε 47χρονη

Σε κρίσιμη κατάσταση και οι δύο...

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις με την πορεία της υγείας της 44χρονης που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και εξετάζεται για επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca, την ώρα που στην κυβέρνηση και στις επιτροπές «ειδικών» επιμένουν πως δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν όλα αυτά τα περιστατικά οφείλονται στο εμβόλιο.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, Creta24, η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία η οποία έδειξε εγκεφαλική θρόμβωση.

Οι εξελίξεις έχουν σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στο ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος και πλέον εξετάζεται η εσπευσμένη μεταφορά της ασθενούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι θεράποντες γιατροί ενημέρωσαν της οικογένεια της 44χρονης για την συγκεκριμένη εξέλιξη που ανατρέπει τα αρχικά δεδομένα των συμπτωμάτων που εμφάνισε.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά δυσάρεστη, καθώς μέχρι χθες το βράδυ η πορεία της υγείας της 44χρονης κρινόταν καλή.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΘΡΟΜΒΩΣΗ – ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ

Την ίδια ώρα, μια 47χρονη μητέρα νοσηλεύεται και αυτή στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση στο μισό της πρόσωπο έπειτα από τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Από την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού της, η 47χρονη, είχε υψηλό πυρετό. Μια εβδομάδα μετά ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και δυσφορία στα άκρα, συμπτώματα που την οδηγούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Η γυναίκα παρουσιάζει αφασία έκφρασης και πλευρά ημιπαράλυση. Έχει κάνει ένα σοβαρό επεισόδιο θα έλεγα. Μια θρόμβωση της αριστεράς καρωτίδος», λέει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ.