• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θέμα ωρών οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών – ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ζητά ο ΠΙΣ από την κυβέρνηση

Θέμα ωρών οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών – ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ζητά ο ΠΙΣ από την κυβέρνηση

Το κράτος κάνει ό,τι θέλει!

Αντίστροφη μέτρηση για την επίταξη ιδιωτών γιατρών καθώς το σύστημα υγείας πιέζεται όλο και περισσότερο.

Το τελεσίγραφο που είχε βάλει η κυβέρνηση για τους ιδιώτες γιατρούς εξέπνευσε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να παρθούν αποφάσεις ούτως ώστε να αρχίσουν να στέλνονται τα πρώτα…έγγραφα “επιστράτευσης”.

Τα «φύλλα πορείας» θα αφορούν συγκεκριμένες υγειονομικές περιφέρειες, ιδίως εκείνες της Βόρειας Ελλάδας.

Για την εξέλιξη αυτή είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά να βρεθεί σε πρώτο πλάνο το θέμα του ακαταδίωκτου για όλους τους γιατρούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που μάχονται την πανδημία.

Το αίτημα που προκάλεσε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις ανάφερε τα εξής:

«Ανεξάρτητα από τυχόν αντίθετη διάταξη οποιουδήποτε άλλου νόμου, οι ιατροί και οι μονάδες υγειονομικής περίθαλψης στις οποίες αυτοί ασκούν το λειτούργημα τους απαλλάσσονται από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για τυχόν ιατρικά σφάλματα που προκαλούνται από ενέργειες ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια των έκτακτων συνθηκών αντιμετώπισης ιατρικών περιστατικών της πανδημίας του COVID-19, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι:

(i) οι πράξεις ή παραλείψεις τους αφορούν την περίθαλψη ασθενούς από COVID-19,

(ii) οι πράξεις ή παραλείψεις τους δεν αντίκεινται στα εφαρμοστέα στην Ελληνική Επικράτεια μέτρα για την διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, (iii) οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης παρέχονται καλόπιστα και οι τυχόν ζημίες από πράξεις ή παραλείψεις δεν οφείλονται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο ευθύνης τους κατά την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε πάσχοντες από COVID-19 κρίνεται πραγματικά βάσει των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας».

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.