Να εγκαταλείψουν το νησί της Κεφαλονιάς, για να βρουν αλλού μονάδες αιμοκάθαρσης, είναι υποχρεωμένοι οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που εξυπηρετούνται στην μονάδα τεχνητού νεφρού, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.
Σύμφωνα με το eKefalonia, οι ασθενείς ενημερώθηκαν από το διευθυντή της μονάδας, κ. Βαγγέλη Γιαννάτο, οτι απο τις οκτώ νοσοκόμες που εξυπηρετούσαν τους νεφροπαθείς στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, οι τέσσερις είναι ανεμβολίαστες και με βάση το νόμο θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή απο την 1η Σεπτεμβρίου. Απο τις υπόλοιπες, μόνο τρεις μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, γιατι η μία είναι μαθητευόμενη.
Με αυτά τα δεδομένα οι ασθενείς ειδοποιήθηκαν σήμερα οτι η μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και τους 30 αιμοκαθαιρόμενους του νησιού και πως ορισμένοι – περίπου δέκα σε πρώτη φάση – θα πρεπει να αναζητήσουν άλλου μονάδα.
(φωτο: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό
- Ζαχάροβα κατά Δύσης για τις δολοφονίες Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
- Νέο κύμα διαδηλώσεων και στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς
- ΕΒΕΠ: Η αγορά πλήττεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών









