Στο Δήμο Βέροιας, ο κινητός Μαστογράφο,ς της Αντικαρκινικής εταιρείας

Στο Δήμο Βέροιας βρίσκεται το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής εταιρείας, σήμερα Παρασκευή 12 και αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018,

συνεχίζοντας την περιοδεία Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού για τις ανασφάλιστες γυναίκες των απομακρυσμένων Δήμων τη χώρας με την οργανωτική και χορηγική συμβολή της ΚΕΔΕ. Το προηγούμενο διήμερο ο κινητός μαστογράφος πραγματοποίησε μαστογραφίες στον Δήμο Σκύδρας, ενώ ο τρέχον κύκλος του προγράμματος θα συνεχιστεί μετά από την Βέροια σε τρεις ακόμη δήμους.

Η μονάδα του κινητού ψηφιακού Μαστογράφου θα βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας από τις 9.00-13.00, σήμερα και αύριο. (τηλέφωνα για ραντεβού 2331-3553824, 2331-353822 ,2331-353821)

«Η ΚΕΔΕ συνεχίζει με αποφασιστικότητα για 3η συνεχή χρονιά να παρέχει σωτήριες λύσεις σε ευπαθείς οικονομικά δημότισσες που δεν έχουν την οικονομική ή ασφαλιστική δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας, ειδικά στους απομακρυσμένους δήμους της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και συμπλήρωσε : «Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, αλλά μπορεί να νικηθεί αν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμα στάδια. Η πλειοψηφία των ασθενών μπορούν να ζήσουν για πάρα πολλά χρόνια, με την έγκαιρη διάγνωση, γι αυτό και υλοποιούμε και στηρίζουμε συστηματικά το πρόγραμμα της Αντικαρκινικής Εταιρείας που προσεγγίζει, εξετάζει και ενημερώνει μία προς μία, γυναίκες σε όλη τη χώρα, που διαφορετικά θα έχαναν αυτή την ευκαιρία. Στόχος μας είναι καμία γυναίκα, και στα πιο ακριτικά σημεία της Ελλάδας, να μην στερηθεί τη δυνατότητα να σώσει την ζωή της, αξιοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης επιστήμης με την δυναμική Εκστρατεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει το Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε περισσότερους από 25 δήμους της χώρας, από τον Απρίλιο του 2018 που ξεκίνησε ο φετινός κύκλος δωρεάν εξετάσεων, δίνοντας την δυνατότητα σε τουλάχιστον 100 ενδιαφερόμενες γυναίκες ανά δήμο δωρεάν μαστογραφίας, και ενημέρωσης για τους παράγοντες κινδύνου της νόσου.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι:

· Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

· Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

· Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

· Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu