• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην τελική φάση περνούν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία

Στην τελική φάση περνούν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία

Στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών έχει μπει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό,

που αναπτύχθηκε από το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του τελευταίου την Παρασκευή (10/07).

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/07) πως η χώρα έχει αρχίσει το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο του κορωνοϊού, που έχει αναπτυχθεί από κοινού με το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya.


Οι πρώτες δοκιμές, άλλωστε, άρχισαν στις 18 Ιουνίου και σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από κοινού με το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, άρχισε το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών του εμβολίου για τον κορωνοϊό».
Οι συμμετέχοντες στα πειράματα έδειξαν ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο από κοινού με το Υπουργείο Άμυνας, θα δώσει στους ανθρώπους προστασία από τον ιό για μια περίοδο άνω των δύο ετών, δήλωσε ο διευθυντής του ερευνητικού κέντρου, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, στα τέλη Ιουνίου.

Ο ίδιος, μάλιστα, εξήγησε το εξής:

«Το εμβόλιο χορηγείται δύο φορές με το ίδιο γονίδιο που εγχέεται χρησιμοποιώντας διαφορετικούς φορείς, κάτι που επιτρέπει όχι μόνο να ληφθεί προστατευτική ανοσία, αλλά και να αποκτηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μια τέτοια προσέγγιση εγγυάται με μεγάλη πιθανότητα ότι ένα άτομο που παίρνει αυτό το εμβόλιο με αυτή τη μορφή, θα προστατεύεται από τη μόλυνση με τον κορωνοϊό για τουλάχιστον δύο χρόνια, ίσως ακόμα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

(sputniknews – φωτο:unsplash)