• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σταματήστε να πιστεύετε πως χτυπάει μόνο τους ηλικιωμένους!»: Η Ευρώπη θρηνεί το νεότερο θύμα της από τον κορωνοϊό

«Σταματήστε να πιστεύετε πως χτυπάει μόνο τους ηλικιωμένους!»: Η Ευρώπη θρηνεί το νεότερο θύμα της από τον κορωνοϊό

Κραυγή αγωνίας από τη Γαλλία.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 365 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό.

Πρόκειται για μια ημερήσια άνοδο 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Το πλέον ανησυχητικό νέο όμως είναι πως ανάμεσα στα θύματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν για πρώτη φορά και μια 16χρονη κοπέλα στην περιοχή του Παρισιού.

Πρόκειται για το νεότερο καταγεγραμμένο θύμα του κορωνοϊού στη γηραιά ήπειρο, μερικά μόνο 24ωρα μετά τον θάνατο 18χρονου αγοριού στη Μ.Βρετανία.

Δεν αποτελεί πλέον απλή θεωρία αλλά πραγματικότητα το γεγονός πως μειώνονται σταδιακά οι μέσοι όροι ηλικιών στα θύματα του κορωνοϊού.

Η σπαρακτική προειδοποίηση της αδερφής του θύματος

Σε ξέσπασμά της, η αδερφή της 16χρονης Γαλλίδας που έχασε τη ζωή τής απηύθυνε κάλεσμα στους νεότερους να μην παίρνουν αψήφιστα τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τον κορωνοϊό:

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους. Κανείς δεν είναι ανίκητος απέναντι στον μεταλλαγμένο αυτό ιό», είπε η ίδια σε δηλώσεις της στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» συμπληρώνοντας:

«Ο βήχας έγινε πιο έντονος το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε έναν γενικό ιατρό.

Η διάγνωση ήταν δυσφορία στην αναπνοή. Η Ζουλί δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από εκείνη την ώρα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο σοβαρή.

Οι πνεύμονές της είχαν καταστραφεί. Οι γιατροί έκαναν ό τι μπορούσαν»

(φωτο:video screenshot)