• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε βαριά κατάσταση ιδιώτης γιατρός που είχε επιστρατεύσει το Κράτος! Είχε κάνει μία δόση του εμβολίου

Σε βαριά κατάσταση ιδιώτης γιατρός που είχε επιστρατεύσει το Κράτος! Είχε κάνει μία δόση του εμβολίου

Αναστατωμένη είναι η ιατρική κοινότητα!

Αυτό γιατί ιδιώτης γιατρός που είχε επιστρατευθεί για να συμβάλλει στο ΕΣΥ νόσησε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, ενώ είχε κάνει την μία δόση του εμβολίου.

Όπως αναφέρει μέσο ενημέρωσης, ο ιδιώτης γιατρός που είναι 40 ετών είχε επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, μαζί με άλλους 205 ιδιώτες γιατρούς.

Ο γιατρός είναι παθολόγος και παρείχε υπηρεσίες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, λόγω της έλλειψης μόνιμων ιατρών στο ΕΣΥ.

Πριν από λίγες μέρες παρουσίασε συμπτώματα covid και μετέβη περιπατητικός στο Νοσοκομείο Αττικόν προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν στην εφημερία στις 12 Απριλίου όπου και οι συνάδελφοί του ιατροί έκριναν πως έπρεπε να νοσηλευτεί καθώς παρουσίαζε υψηλό πυρετό ενώ είχε και δύσπνοια.

Ο παθολόγος νοσηλεύεται σήμερα σε κλίνη covid του νοσοκομείου σε βαριά κατάσταση, όπως τονίζει το ρεπορτάζ, το οποίο υπογραμμίζει πως είχε προλάβει να κάνει μία δόση του εμβολίου, πριν προσβληθεί από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της επιστράτευσής του.

Μετά από αυτό, οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί που είχαν επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα, είναι αναστατωμένοι, καθώς η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε παράταση της επιστράτευσης.

Οι ιδιώτες γιατροί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία σε διάφορες θέσεις, καθώς υποχρεώθηκαν από το Κράτος να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν πιθανή προσφυγή και στην Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για περίπου 160 ιδιώτες από τους 206 που είχαν επιταχθεί, καθώς πολλοί δεν ενσωματώθηκαν στο ΕΣΥ, καθώς ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες είτε επειδή έλαβαν αναρρωτική άδεια.

Οι ιδιώτες γιατροί ζήτησαν μάλιστα την συμβολή της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ,προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία πιθανή παράταση της επίταξης, καθώς πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα αλλά και θέματα επιβίωσης, δεδομένου ότι έχουν βάλει λουκέτο στα ιατρεία τους.

Με πληροφορίες από ethnos. gr