Σαρηγιάννης: Επιστροφή στα θρανία με self test

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά και για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία αναφορικά με τα μέτρα που ακούγονται, μίλησε ο κ. Σαρηγιάννης.


Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξήγησε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων παραραλλαγών.

“Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ‘δεξαμενή'”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης

Self test στα σχολεία
Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test, ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι “ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη” αλλά δεν ξέρει όπως είπε “αν θα είναι οκ για τις 29 Σεπτέμβρη”.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει μια πτώση στους δείκτες, ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

(skai – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί