• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος στον Καναδά! Εμβολίασαν με Moderna 12 παιδιά δίχως να έχει εγκριθεί για ανηλίκους

Σάλος στον Καναδά! Εμβολίασαν με Moderna 12 παιδιά δίχως να έχει εγκριθεί για ανηλίκους

Τόσος ήταν ο ζήλος τους για να εμβολιάσουν τους πάντες;

Συγγνώμη ζήτησαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά καθώς ομολόγησαν ότι 12 παιδιά έλαβαν το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ειδικότερα, το Vancouver Coastal Health, που εμβολιάζει έναν στους τέσσερις κατοίκους της Βρετανικής Κολομβίας έκανε γνωστό πως 12 παιδιά έλαβαν κατά λάθος το εμβόλιο κατά της COVID-19 την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, μόνο το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει το «πράσινο φως» για χρήση σε ανήλικους ηλικίας 12 έως 17 ετών στον Καναδά.

Πάντως, αξιωματούχοι εμφανίζονται σίγουροι πως τα εμβολιασμένα παιδιά δεν θα παρουσιάσουν παρενέργειες μιας και το σκεύασμα της Moderna, σύμφωνα με τους ίδιους, προστατεύει τόσο τους ανήλικους όσο και τους ενήλικες.

Από την πλευρά του, ο Δρ Μπόνι Χένρι σημείωσε πως ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της COVID-19 θα συμβάλει γενικότερα στη μείωση της διάδοσης της νόσου, κάτι που είναι και στόχος της καναδικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στον Καναδά, σχεδόν το 20% των συνολικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άτομα κάτω των 19 ετών και 1.245 έφηβοι χρειάστηκαν νοσηλεία από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

(sputniknews)