• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρύθμιση για ποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζει η ΠΟΕΔΗΝ για να προσβάλλει τον νόμο

Ρύθμιση για ποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζει η ΠΟΕΔΗΝ για να προσβάλλει τον νόμο

Το ενδεχόμενο της ομαδικής προσφυγής έναντι του επικείμενου νόμου περί αναγκαστικής αργίας άνευ αποδοχών

και κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν θα εξετάζει την Παρασκευή 23 Ιουλίου σε ειδική συνεδρίαση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όπως ανέφερε στο Sputnik ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στη Βουλή έχει ήδη κατατεθεί η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τρεις κατηγορίες εργαζόμενων και συγκεκριμένα:

  • Των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.
  • Των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ατόμων με αναπηρία.
  • Των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσηλείας και ΕΟΔΥ).

Οι δύο πρώτες κατηγορίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στη διαδικασία έως και τις 16 Αυγούστου, ενώ οι υγειονομικοί πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Εξαιρούνται του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει ή όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος «60.000 υγειονομικού προσωπικού νοσοκομείων και κέντρων υγείας έχει εμβολιαστεί και 10.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», ενώ σύμφωνα με την τροπολογία οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να προβούν σε εμβολιασμό έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Αύριο η απόφαση ΠΟΕΔΗΝ για τις επόμενες κινήσεις

«Αύριο θα πάρουμε απόφαση ως όργανο (σ.σ. ως ΠΟΕΔΗΝ) και δεν σας κρύβω ότι οι δικηγόροι σε μια πρώτη κουβέντα που είχαμε, μας είπαν ότι υπάρχει σοβαρό νομικό έρεισμα για να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε αύριο ως όργανο» δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα εκτίμησε ότι πολλοί συνάδελφοι του θα κινηθούν μόνοι τους με ατομικές προσφυγές μόλις εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ατομικές προσφυγές από συναδέλφους οι οποίοι ήδη έχουν επικοινωνήσει (σ.σ. μαζί μου) και περιμένουν τον νόμο και την υπουργική απόφαση για να προσφύγουν» τόνισε.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ακόμη ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές να πείσουν το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί» ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί εκ των συναδέλφων του «είναι πάρα πολύ θυμωμένοι κι ελπίζω να περάσει ο θυμός γιατί κάποιοι ήταν στη διαδικασία του εμβολιασμού και τώρα ακυρώνουν τα ραντεβού για εμβολιασμό και θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων».

(Με πληροφορίες από sputniknews)