Ραδιενέργεια στην Ελλάδα; Τι έγινε το 2017 (Βίντεο)

Η Ελλάδα δεν έχει πυρηνικά εργοστάσια. ΓΝΩΣΤΟ!

Ας δούμε τι έγινε το 2017 αλλά δεν ασχολήθηκαν πολλοί με το θέμα τότε:

H EEAA (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) είχε ανακοινώσει ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου του 2017, είχαν ανιχνευθεί μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας. Είχε ανιχνευθεί το ισότοπο ρουθήνιο-106 (Ru-106). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΩΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ!

Το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την ίδια περίοδο. Το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι ποτέ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΑ. Ακόμα και σήμερα προβληματιζόμαστε.

Τι συνέβη;

Από πού προήλθε η ραδιενέργεια;

Πως γίνεται να βρέθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες την ίδια περίοδο;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε το κακό σενάριο που «θέλει» να έγινε ένα πυρηνικό ατύχημα που αποκρύφτηκε. Μα συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Να σας θυμίσουμε ότι πρόσφατα είδαμε ένα Mini πυρηνικό μανιτάρι το οποίο βγήκε από αποθήκες δοκιμής ρωσικών όπλων. Αρχικά μας είπαν οι Ρώσοι, ότι απλά έγινε μια έκρηξη. Αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι έγινε κάτι περίεργο, αφού οι εκπαιδευμένοι Ρώσοι πολίτες, έτρεξαν να αγοράσουν «χαπάκια ιωδίου» για να γλυτώσουν από την ραδιενέργεια.

Είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Ας κάνουμε όμως μια υποσημείωση:

Εσείς πιστεύετε ότι αν κάτι συμβεί θα μας το πουν εγκαίρως;

Αν, λέμε AN το ραδιενεργό νέφος από την Ρωσία φτάσει στην Ελλάδα θα μας το πουν;

Το 2017 έγινε κάτι προφανώς και δεν μάθαμε ποτέ την αιτία. Πόσα τέτοια συμβαίνουν απλά δεν ακούμε τίποτα για αυτά;

Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε πανικό αλλά σχετικά κοντά στην Ελλάδα, υπάρχουν……. πολλοί πυρηνικοί σταθμοί (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, σύντομα και στην Τουρκία), για να μην αναφέρουμε τα πυρηνικά απόβλητα της Γερμανίας και της Ρωσίας.

Πάμε να δούμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ρουμανία, το 2018:

Στον πυρηνικό σταθμό της Τσερναβόντα, η μονάδα 2 του πυρηνικού σταθμού, είχε αποσυνδεθεί αυτόματα, έπειτα από δυσλειτουργία. Είπαν ότι αυτό έγινε στο μη πυρηνικό ηλεκτρικό σύστημα και ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για…διαρροή ραδιενέργειας.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •