• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσπαθούν να μας…πείσουν οι ειδικοί για τις διπλές μάσκες: «Θα είναι καλύτερα τα πράγματα» – ΒΙΝΤΕΟ

Προσπαθούν να μας…πείσουν οι ειδικοί για τις διπλές μάσκες: «Θα είναι καλύτερα τα πράγματα» – ΒΙΝΤΕΟ

Παίζουν με την υπομονή εκατομμυρίων πολιτών.

Για τα οφέλη της διπλής μάσκας μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος εξέφρασε και την ανησυχία του σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.


«Η διπλή μάσκα είναι μια προσπάθεια να βελτιώσει το πώς φορούν τη μάσκα οι πολλοί. Οι χειρουργικές μάσκες αφήνουν πολλά κενά στη μύτη και στα πλάγια. Έτσι, αυτό διορθώνεται με μια καλή πάνινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική. Στα κενά, όπως μπαινοβγαίνει ο αέρας, μπορεί να μπαινοβγεί και ο ιός. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί έχουμε και τα καινούργια στελέχη του ιού που μεταφέρονται πολύ ευκολότερα» σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Έδωσε συμβουλές για τη σωστή χρήση μάσκας σημειώνοντας πως «πρέπει να εφάπτεται στο πρόσωπο», ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ν95 είναι οι καλύτερες, αυτές μπορούνε να φοριούνται μόνες τους. Υπάρχουν και στην Ελλάδα. Αυτές αν εφαρμόζουν σωστά, δε χρειάζεται δεύτερη μάσκα. Αν θαμπώνουν γρήγορα τα γυαλιά σας ενώ φοράτε μάσκα, πάει να πει ότι δραπετεύει πολύς αέρας. Έτσι όπως βγαίνει ο αέρας, έτσι μπορεί και να μπει. Οι καλές μάσκες έχουν το έλασμα για να εφαρμόζει καλά».


Εξέφρασε, ακόμη, την προσωπική του άποψη πως «με τις διπλές μάσκες θα βελτιωθούν τα πράγματα πολύ γρήγορα» ενώ σημείωσε πως διπλή μάσκα μπορούν να φορούν και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.
Έκρινε πως μπορεί να αντιμετωπίζουμε τον ιό για πολλά χρόνια καθώς «θα γίνει ενδημικός σαν τη γρίπη».

Τέλος σχολίασε το σύστημα ακορντεόν που εφαρμόζεται στη χώρα μας, αναφέροντας πως κουράζει και μπερδεύει τον κόσμο.

«Για το ακορντεόν, που είναι της μόδας, θέλω να πω ότι τα συχνά άνοιξε – κλείσε, κουράζουν τον κόσμο, μπερδεύουν και ο κόσμος μπορεί να μην ακολουθήσει. Καλύτερα να ανοίξετε τον Απρίλιο, σε καλύτερες συνθήκες. Αν ανοίξει η Ελλάδα χωρίς να πέσουν τα κρούσματα, χωρίς να αδειάσουν οι ΜΕΘ, σε 2-3 βδομάδες θα πρέπει να ξανακλείσει».

(Sputniknews)