Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Κοντά στα 3.000 κρούσματα και σήμερα»

Γύρω στα 3.000 θα είναι τα κρούσματα κορονοϊού που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Αρκουμανέα,

ο οποίος τόνισε πως η «μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη» στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας έκανε λόγο για «πανδημία των ανεμβολίαστων» και προειδοποίησε πως όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο «κινδυνεύουν σοβαρά».

Έκανε λόγο για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ τόνισε πως αυτή είναι η «κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας. Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων».

Προειδοποίησε, παράλληλα, πως και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. «Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» είπε, χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών, σημειώνοντας πως σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 10 εκατομμύρια και τόνισε την ανάγκη «να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει».