Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει τη δημιουργία «μετά το τέλος της επιδημίας» μιας επιτροπής υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκτιμηθεί «η παγκόσμια αντίδραση» στην covid-19.
Η ανακοίνωση αυτή του Πεκίνου έρχεται μετά τις πιέσεις που δέχεται από κάποιες δυτικές χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, οι οποίες ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας για την προέλευση του κορονοϊού.
Η αποτίμηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «με ανοικτό, διαφανή και συμπεριληπτικό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή, μετά το τέλος της επιδημίας», επεσήμανε στη διάρκεια της τακτικής της συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσούνγινγκ.
Η Χούα υπογράμμισε επίσης ότι το διάβημα θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση Υγείας του ΠΟΥ ή το εκτελεστικό του συμβούλιο, τα δύο βασικά όργανα του οργανισμού με έδρα τη Γενεύη.
(ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο