ΠΟΕΔΗΝ: 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο «Αγία Σοφία»

Στην καταγγελία πως στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εξακολουθούν να φιλοξενούνται 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά με εισαγγελική παραγγελία, προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), επισημαίνοντας ότι κάθε ημέρα αυξάνεται ο αριθμός τους.


Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται από την ημέρα που «υποτίθεται δεσμεύθηκαν οι υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, και τονίζει ότι τα 40 παιδιά εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες και είναι επικίνδυνα για τα υπόλοιπα που νοσηλεύονται στο «Αγία Σοφία».

Το πρωί της Τετάρτης το προσωπικό του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση για το ζήτημα αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ’ ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα έως 16 ετών με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα.

Από την ημέρα που υποτίθεται δεσμεύτηκαν οι Υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα τα παιδιά πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται. Η λύση είναι μία και μοναδική. Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι για τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Οι αιτίες που δεν επιλύεται το μείζων αυτό ζήτημα είναι:

Η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών.

Η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης.

Η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.

Το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας.

Τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο Αγία Σοφία εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες. Είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το Προσωπικό».

(liberal.gr-φώτο: Eurokinissi)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.