• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πικρή παραδοχή ειδικών για τους εμβολιασμούς: «Δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση σε κάποιες ηλικίες»

Πικρή παραδοχή ειδικών για τους εμβολιασμούς: «Δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση σε κάποιες ηλικίες»

Για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας μίλησε ο διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιος Σκουτέλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις, δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια ενώ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι μέχρι τώρα όλοι οι οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά.


Αλλά το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει ακόμα την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός με την κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας να είναι πολύ παλιότερη από τον κορωνοϊό και αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι.