Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.
Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις, δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια ενώ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι μέχρι τώρα όλοι οι οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά.
Αλλά το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει ακόμα την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός με την κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας να είναι πολύ παλιότερη από τον κορωνοϊό και αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
- Βραζιλία: Σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου – Σοβαρή κρίνεται η κατάστασή του
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»









