• Αρχική
  • Άρθρα
  • Περιστατικό με θρόμβωση σε γυναίκα 39 ετών μετά από εμβολιασμό και στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ

Περιστατικό με θρόμβωση σε γυναίκα 39 ετών μετά από εμβολιασμό και στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η οποία μίλησε για την 39χρονη που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με θρόμβωση.

Αρχικά ανέφερε ότι σήμερα λήφθηκε κάρτα για Αγγλίδα 39 ετών, η οποία έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca και παρουσίασε θρόμβωση.

Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τη φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν λαμβάνει. «Δεν γνωρίζουμε το ιατρικό της ιστορικό, ούτε αν έχει αλλά νοσήματα». Τόνισε ότι δεν γνωρίζουν αν έλαβε το εμβόλιο στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Επισήμανε ότι το περιστατικό θα σταλεί στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όπου και θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δεν γνωρίζουν αν έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. «Δεν γνωρίζω πόσο σοβαρό είναι το περιστατικό, ενώ συνολικά υπάρχουν τέσσερα περιστατικά παρενεργειών.

Τέλος μίλησε και για την αλλαγή εμβολίου στη δεύτερη δόση, τονίζοντας ότι σύμφωνα με μελέτη προκαλεί περισσότερες παρενέργειες.

(Με πληροφορίες από sigmalive)