Ένα ιδιότυπο lockdown περιμένει από την ερχόμενη Δευτέρα χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην 3η δόση.
Το μοντέλο «διπλά εμβολιασμένος άρα…προστατευμένος» αλλάζει πλήρως από τις 13/12.
Πιο συγκεκριμένα, Σε πολίτες άνω των 60 ετών, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού βγαίνουν άκυρα σε περίπτωση που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη, ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού και έχει παρέλθει διάστημα επτά μηνών από τη δεύτερη.
Δηλαδή αν κάποιος 60αρης έκανε τη δεύτερη δόση εμβολίου στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου και δεν έχει κάνει ακόμη την τρίτη δόση εμβολίου, θα μπορεί να κινηθεί ως ανεμβολίαστος.
Παράλληλα δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους ψωχαγωγίας (βλ. θέατρα) και εστίασης.
«Από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο, δηλαδή από το εξάμηνο έχει και ένα μήνα, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος», είχε δηλώσει ο Υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Μαζί με την τροπολογία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κυβέρνηση πέρασε και τη μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης.
Από 6 μήνες η διάρκειά του θα μειωθεί μόλις στους 3 μήνες, ένα μέτρο που υγειονομικά δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα!
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπόθεση Έπσταϊν: Στο επίκεντρο ξανά η Βρετανία μετά τις ειδεχθείς αποκαλύψεις
- Ρωσία και ΗΠΑ κανονίζουν – Χωρίς βαρύτητα ο λόγος της Ευρώπης
- Καλπάζει η παραβατικότητα των εφήβων: Συνελήφθη 15χρονη για ληστεία σε βάρος δύο ανηλίκων στη Νέα Ιωνία
- Αιτωλοακαρνανία: Η Αστυνομία καλεί τους κατοίκους να προσέχουν λόγω υπερχείλισης των φραγμάτων του Αχελώου
- Η πολυτάλαντη Βαλεντίνα Λισίτσα εύχεται για την κινεζική πρωτοχρονιά ζωγραφίζοντας! vid
- Ενώ μιλάνε στην Γενεύη, τι γίνεται με τον Ζελένσκι;
- Καταργούνται αύριο δρομολόγια στην γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία λόγω βλάβης τροχαίου υλικού
- Αχελώος: Μήνυμα του 112 λόγω ελεγχόμενης υπερχείλισης του φράγματος του Στράτου στο Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας
- Πιερρακάκης: Ο διεθνής ρόλος του ευρώ η απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη
- Ρωσία-Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διήμερων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη









