χάρη στην προετοιμασία των αρχών και στις γνώσεις που έχουν συσσωρευθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες, διαβεβαίωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του ιού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε από την Κοπεγχάγη ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε ονλάιν.
Εδώ και δύο μήνες, η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 40.000 επιπλέον κρούσματα σε σχέση με αυτά του Ιουνίου, όταν ο αριθμός τους βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο.
Όμως «δεν επιστρέφουμε στον Φεβρουάριο, ξέρουμε πώς να στοχεύσουμε τον ιό και όχι την κοινωνία», επέμεινε ο Κλούγκε.
Εκτός από τον σεβασμό των μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης, καθώς και μια εθνική στρατηγική διάγνωσης και ιχνηλάτησης, ο ΠΟΥ συνιστά να λαμβάνονται τοπικά μέτρα όταν εμφανίζονται εστίες μόλυνσης.
Ωστόσο είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στο βαθμό που οι κοινωνίες ανοίγουν και πάλι, υπογράμμισε ο Κλούγκε εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες από το κλείσιμο των σχολείων, ιδιαίτερα για τα παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές ανάγκες.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο στρατός των ΗΠΑ γνωστοποίησε πως έπληξε κι άλλο ταχύπλοο στον ανατολικό Ειρηνικό
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου
- Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την μεγαλύτερη πώληση όπλων στην Ταϊβάν – «Συναγερμός» στην Κίνα
- Όταν σε πηγαίνουν εκεί που δεν θέλεις…αντιδράς έτσι! Ξεκαρδιστικό βίντεο
- Περικυκλώνεται από πυρηνικούς σταθμούς η Ελλάδα
- «Έτοιμες για οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος» οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδιστής χτυπήθηκε από ρεύμα και κατέρρευσε σε συναυλία!
- Γερμανία και Λιθουανία δείχνουν πολεμική διάθεση απέναντι στην Ρωσία!
- Νέες συνομιλίες για το ουκρανικό στις ΗΠΑ
- “Το ελληνικό κουτσομπολιό” μέσα από τα μάτια ενός Ισπανού, vid









