• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Όχι» από τον Γώγο σε πρόωρο άνοιγμα μετακινήσεων και εστίασης

«Όχι» από τον Γώγο σε πρόωρο άνοιγμα μετακινήσεων και εστίασης

Να μην απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εκτός νομού αλλά και η εστίαση νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς, ζήτησε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα κορονοπάρτι, προειδοποιώντας πως θα μπορούσαν να τραβήξουν πίσω το άνοιγμα σε δραστηριότητες που έχουν ήδη ανοίξει και είναι χαμηλής επικινδυνότητας όπως το λιανεμπόριο.

«Φανταστείτε το τραύμα στις δραστηριότητες τύπου λιανεμπόριο, εστίαση, βόλτες στην πόλη, βόλτες στην παραλία, παρέες σε δέκα άτομα, που φαίνεται να είναι χαμηλής επικινδυνότητας» τόνισε ο καθηγητής

.Ερωτηθείς για το αν η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο έναρξης της εστίασης νωρίτερα ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή έχει κατατάξει τις δραστηριότητες με βάση τη σημασία τους και αυτή η κατάταξη είναι λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, τουρισμός αλλά και με βάση το επικινδυνότητά τους για μετάδοση του ιού.

«Η εστίαση είναι κάτι που θα ανοίξει σε μια από τις επόμενες φάσεις» τόνισε και εξήγησε ότι ακόμη και η εστίαση επαναλειτουργήσει δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει εικόνες συνωστισμού αλλά θα γίνει με προσοχή, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και με αποστάσεις.

(sputniknews)