• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέο κοκτέιλ! Ετοιμάζουν υπερεμβόλιο με λεφτά των χωρισμένων, vid

Νέο κοκτέιλ! Ετοιμάζουν υπερεμβόλιο με λεφτά των χωρισμένων, vid

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Moderna, η οποία χρηματοδοτείται από το ίδρυμα των… χωρισμένων Bill&Melinda Gates αποκάλυψε πως ετοιμάζουν νέο υπερεμβόλιο.

Δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στις 14/4:

«Όπως γνωρίζετε, σε μια καλή χρονιά, τα σύγχρονα εμβόλια γρίπης έχουν περίπου 60% αποτελεσματικότητα.  Αλλά σε μια κακή χρονιά πέφτει στο 20-30%.

Πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο υψηλής αποτελεσματικότητας και επίσης επειδή πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να λάβουν αυτά τα εμβόλια επειδή είναι γνωστό ότι έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Αλλά πιστεύουμε ότι αν μπορούμε να φέρουμε ένα εμβόλιο στην αγορά με 90% αποτελεσματικότητα ενάντια στη γρίπη και ειδικά αν μπορούμε να το συνδυάσουμε -το οποίο ξέρουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε τεχνικώς- με το ανησυχητικό μεταλλαγμένο στέλεχος του covid κάθε χρόνο και ότι θα κάνεις ένα εμβόλιο όπου θα μπορείς να μπεις στο φαρμακείο σου το φθινόπωρο και να κάνεις το εμβόλιό σου και να έχεις έναν καλό χειμώνα χωρίς να κολλήσεις γρίπη ούτε να κολλήσεις covid, νομίζω ότι αυτή είναι μια επικερδής πρόταση. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και άλλα».

Ένα νέο υπερεμβόλιο λοιπόν, το οποίο ενδεχομένως θα κάνουν οι πολίτες κάθε χρόνο, καθώς αυτά τώρα δεν είναι αποτελεσματικά, αλλά τα επόμενα θα είναι.

Δείτε το… βίντεο: