Περισσότερα από 350 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Ο ακριβής αριθμός των νέων κρουσμάτων θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ μετά τις έξι το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr έχει καταγραφεί έξαρση σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα μεταξύ μεταναστών.
Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και έκαναν εκατοντάδες τεστ σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου καταγράφεται μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.
Τα…σκαμπανεβάσματα του κορωνοϊού και η σταθερή πρωτιά της Αττικής
Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού και την Κυριακή 218 ενώ το Σάββατο είχαν καταγραφεί 315 κρούσματα και την περασμένη Παρασκευή άλλα 286. Οι διασωληνωμένοι πριν από τέσσερις ημέρες ήταν 63 και χθες ανήλθαν στους 73. Χθες καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι, την Κυριακή επτά, το περασμένο Σάββατο πέντε θάνατοι.
Στο τέλος του μήνα οι ειδικοί θα έχουν τη συνολική εικόνα του περασμένου δεκαημέρου αφότου τέθηκαν σε ισχύ σταδιακά μέτρα, και θα αξιολογήσουν πως έχει η κατάσταση. Με βάση τα στοιχεία για τους νέους φορείς του ιού, τους ασθενείς, τους διασωληνωμένους και τα θύματα της επιδημίας θα αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν στοχευμένες επιπλέον παρεμβάσεις ή όχι. Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει πως ένα μέτρο που θα μπορούσε να είναι το επόμενο, αφορά τη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
Μελανή σταθερά των προηγούμενων ημερών αποτελεί η «αρνητική πρωτιά» της Αττικής. Τουλάχιστον το 70% από τα συνολικά κρούσματα ημερησίως επιβεβαιώνονται στην Αττική. Κι αυτό το δεδομένο…βάζει και βγάζει συνεχώς το λεκανοπέδιο από τον αυστηρό κλοιό των προστατευτικών μέτρων που εξετάζουν οι αρμόδιοι για την περιοχή.
Συνολικά μέσα στον Σεπτέμβριο, τον πιο δύσκολο μήνα της επιδημίας, στη διάρκεια του οποίου έχουν καταρριφθεί τα δύσκολα ρεκόρ της πρώτης φάσης της επιδημίας, έχουν καταγραφεί περίπου 3.700 κρούσματα, δηλαδή περίπου το 1/4 του συνόλου των κρουσμάτων της χώρας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι στοχευμένες παρεμβάσεις με διενέργεια εκατοντάδων rapid test για τον κορωνοϊό σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου Αθηναίων, όπως αλλοδαποί, χρήστες ουσιών, άστεγοι κ.λπ.
(Από protothema – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









