• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσιαλος: «Θα προσπαθήσουμε ακόμη και για αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός»

Μόσιαλος: «Θα προσπαθήσουμε ακόμη και για αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός»

Ανάρτηση στο Facebook με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ που οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας να αποφασίσει εκ νέου καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες έκανε ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος,

τοποθετούμενος και για εκείνους που αμφισβητούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ή ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του ιού:

«Νέο lockdown για τρεις εβδομάδες (από την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι 11/10) αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Σήμερα ανακοίνωσαν 1997 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν 39479 ενεργές περιπτώσεις ασθενών. 1056 νοσηλεύονται, οι 519 είναι σοβαρά ενώ οι 144 είναι διασωληνομένοι.

Είχα προειδοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου ότι η αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι ανησυχητική.

Στη χώρα μας μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα.

Να χωρίζαμε τη χώρα σε δυο περιοχές. Και στη μια να ζούσαν μόνο όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοιός και όσοι πιστεύουν ότι έχει εξασθενήσει. Αλλά θα έπρεπε να μείνουν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι θα επέλεγαν αυτή την επιλογή.

Αλλά αυτό δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν είναι και το επιθυμητό. Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα».

(φωτο:eurokinissi)