• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσιαλος: «Θα κάνουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό για πάρα πολλά χρόνια. Με υποχρεωτικό εμβολιασμό θα έχουμε πολλές αντιδράσεις» – ΒΙΝΤΕΟ

Μόσιαλος: «Θα κάνουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό για πάρα πολλά χρόνια. Με υποχρεωτικό εμβολιασμό θα έχουμε πολλές αντιδράσεις» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος εκτιμά πως ακόμη και εάν υπάρξει ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού, αυτό δεν θα έρθει άμεσα και δεν θα επηρεάσει όλους όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο.


«Εάν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας, αυτή θα αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ειδικούς λόγους, είτε γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν… κυρίως τα παιδιά» σημείωσε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φόβοι που είχαν εκφραστεί για 1.000 διασωληνώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν λόγω του εμβολιασμού των πολιτών.


Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν έχουμε φτάσει στο ικανοποιητικό σημείο που θέλουμε για να έχουμε την ανοσία τον Ιούλιο.

Αναφέρθηκε σε όσους εμβολιάστηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, εκτιμώντας πως θα κάνουν μία αναμνηστική δόση το φθινόπωρο με πρώτους όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Η προστασία από το εμβόλιο φαίνεται ότι διαρκεί για έναν χρόνο, είπε, και επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια κορονοϊού για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, εκτιμώντας πως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

(Πηγή: skai – ΦΩΤΟ: Eurokinissi)