• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με περισσή ψυχρότητα η Επιτροπή Εμβολιασμών! Προβληματισμός για τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα εμβόλια

Με περισσή ψυχρότητα η Επιτροπή Εμβολιασμών! Προβληματισμός για τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα εμβόλια

Ενώ χώρες της Ευρώπης αλλάζουν τα όρια εμβολιασμού ή απαγορεύουν εμβόλια, εδώ δεν αλλάζει ούτε βελόνα...

Οδηγίες για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της νόσου COVID-19 δημοσιοποιήθηκαν, την Τετάρτη (26/05), μετά τα περιστατικά θρομβώσεων, ωστόσο οι Αρχές με περισσή ψυχρότητα αποφάσισαν πως δεν τρέχει και τίποτα και επέβαλε την συνέχιση των εμβολιασμών.

Μάλιστα το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της νόσου COVID-19 προχωρά κανονικά, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (26/05), με την διεύρυνσή του σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, στην σκιά περιστατικών θρομβώσεων (ακόμα και θανατηφόρων) και νέων οδηγιών για τη χρήση του σκευάσματος της AstraZeneca.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται με κωδικούς TAXISNet, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το «πράσινο» πιστοποιητικό για όσους έχουν ήδη νοσήσει.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, την Παρασκευή (28/05) ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε εκτάκτως, την Τετάρτη (26/05), και αποφάσισε την συνέχιση των εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstaZeneca, καθώς διατείνεται πως το όφελος… υπερτερεί του συνδρόμου TTS, θρομβώσεων και θρομβοπενίας και θα συνεχιστεί το ισχύον πρόγραμμα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε την Τετάρτη (26/05), η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, όσοι έχουν εμφανίσει θρομβοεμβολικό επεισόδιο με ή χωρίς θρομβοπενία, μετά τον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση AstraZeneca, τότε συστήνεται να αλλάξουν εμβόλιο για την δεύτερη δόση.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια, ο εκτιμώμενος κίνδυνος για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι μεγαλύτερος για γυναίκες κάτω των 50 ετών.